Teknik

Avancerad tillverkningsteknik

Tingverken satsar systematisk på moderna CAD-, CAM- och simuleringsprogram. Plattformen för all produktion är 3D modellerade detaljer och verktygs-konstruktioner.

Tillverkningsprocessen kännetecknas av kontroll, mätning och verifiering. Varje delmoment i tillverkningsprocessen kontrollmäts i mätmaskiner gentemot 3D-underlaget. Denna princip är en absolut förutsättning för att säkerställa tillverkning av precisionsformverktyg för såväl enkavitets som flerkavitetsverktyg.

All produktion sker i moderna verktygsmaskiner av absolut högsta klass, stora delar av maskinparken är integrerade i robotbemannade produktionsceller där all bearbetning sker löpande styrt av övergripande orderhanteringssystem dygnet runt alla dagar på året.

Formställsbearbetningen sker i stabila och noggranna fräsmaskiner av absolut högsta klass.

Elektrodtillverkningen sker i höghastighetsfräsmaskiner (HSM) integrerade i separata bearbetningsceller , detta för att säkerställa absolut bästa ytfinhet samt precision på elektroder avsedda för efterföljande sänkgnistning av detaljernas formrum.

Trådgnistning sker i stabila helt linjärmotordrivna maskiner av absolut högsta klass, vilket är en förutsättning för att kunna bearbeta små hål och krävande geometrier i stål av högsta kvalité.

Sänkgnistning sker i maskiner av högsta kvalitet integrerade i separata bearbetningsceller, detta för att säkerställa absolut bästa ytfinhet samt precision på den slutliga produkten.